3stars

Daloc Säkerhetsdörrar

single_review

, |

Pris: 15.000 kr - 25.000 kr

Till Hemsidan

Daloc är en av Sveriges ledande leverantörer av säkerhetsdörrar och lägenhetsdörrar i sin allmänhet. Vi kommer att titta på i huvudsak en säkerhetsdörr från Daloc här i vår recension och det är en Säkerhetsdörr klass 3 som ska tittas på.

Utseende:

Generellt sätt rent visuellt är Daloc dörren som vilka andra dörrar som helst, det finns lite olika varianter att välja emellan och man kan också bygga en egen säkerhetsdörr hos Daloc. Det finns lite olika varianter och här nedan hittar ni några bilder.

Det är ganska stora variationer i utseende vilket är bra och rent utseendemässigt så tycker vi att Daloc definitivt håller måttet.

Funktion:

Daloc marknadsför sig genom 7 olika parametrar:

  • Inbrottsskydd – Nästan omöjligt för tjuven att ta sig in
  • Ljudisolering – Stoppar skrik och skrän från trapphuset
  • Brandskydd – Står emot eld i 30 minuter
  • Doftisolering – Den täta konstruktionen håller oönskade dofter och drag ute
  • Röktäthet – Förhindrar att giftig rök tränger in
  • Värmeisolering – Hindrar kallras och drag
  • Design – Skandinavisk design av yppersta kvalitet.

Då ska vi gå igenom dessa aspekter.

Att marknadsföra sig som Daloc gör i aspekten inbrottskydd är felaktigt då inbrottstjuvar kan ta sig in relativt fort trots att du har en säkerhetsdörr. En vanlig dörr tar tjuvarna sig oftast in sig i på bara några sekunder med en kofot. En säkerhetsdörr har ofta flertalet låsannordningar så därför tar det istället kanske några minuter innan inbrottstjuvarna är inne i lägenheten, så att säga att det nästan omöjligt skulle vi säga i det här fallet är falsk marknadsföring. Detta försvårar dock för tjuvarna att ta sig in eftersom att många av inbrottsförsöken resulterar i att det låter en del och tjuvarna inte hinner in så snabbt som de vill och därför avlägsnar sig ifrån platsen.

Säkerhetsdörr Klass 3 innebär att deras dörrar håller Europastandard för vad som är en säker dörr och det är här olika men oftast handlar det om att det finns flertalet låsanordningar i lägenhetsdörren vilket gör det svårt för tjuvarna att ta sig in. För de som vill ha absolut bäst skydd mot inbrott så rekommenderar vi att ni tittar på säkerhetsdörrar klass 4.

Ljudisoleringen på Daloc Säkerhetsdörrar är i standardutförande 38dB vilket är en helt ok ljudisolering, de erbjuder också alternativa modeller som har upp mot 45dB ljudisolering. Däremot tittar vi här i standarutförande och då ligger Daloc i underkant mot andra leverantörer.

Brandskydd och röktäthet har Daloc gjort bra också och dörrarna håller inne/ute röken samt att dom klarar de 30 -minutarna som dom är avsedda för att klara. Vi hade gärna sett lite mer information om säkerhetsdörrarna när det kommer till brandtest.

Doftisoleringen fungerar också bra för Daloc och deras säkerhetsdörrar, däremot är detta lite av ett marknadsföringstrick då det är ytterst få dörrar som släpper igenom vanlig doft. Oftast är det de olika brevinkastens utformning som kan göra så att det släpps in viss doft, däremot är dagens säkerhetsdörrar oftast såpass välkonstruerade att dessa lägenhetsdörrar inte släpper igenom någonting alls.

Kallras och drag hindrar Daloc bra och deras säkerhetsdörr monteras med tätning och robusta dörrkammar.

Helhetsbegreppet är att Daloc levererar en bra säkerhetsdörr, priset är rimligt och dörrarna håller genomgående bra kvalitet. Det är dock inte dom bästa dörrarna på marknaden men fungerar utmärkt för personer som vill ha en bra lägenhetsdörr.

Slutsats Betyg
Allt som allt är Daloc säkerhetsdörrar ett bra alternativ för de flesta och vi kan rekommendera lägenhetsdörrarna.
3 stars

Det finns inga kommentarer just nu, skriv en kommentar nedan.

Skriv en kommentar

Din email adress publiceras inte. Obligatoriska fält är marknerade med *

*

*